Inspirasjon til egentrening?

post-pregnancy pilates lite cirkel

Tre øvelser som gir deg midjen tilbake.

Som du kan lese i artikkelen under, fra Bedre Helse 8-14 – en anbefaling av pilates web-trening, etterlates ingen tvil om at bevissthet omkring hvordan du trener, har mye å si for resultatet. Hege beskriver en helt alminnelig tilstand, det er aldeles normalt at kroppen påvirkes av graviditet og svangerskap og ofte vil hormonendringer ha størst og mest langvarig innvirkning. Det kan virke demotiverende, og for noen kan omgivelsene drive tankene i retning av kirurgisk inngrep fordi de gjør det vanskelig å akseptere endringene. Som Hege heldigvis forstod, og fordi hun skjønte at det er mange tvilsomme resultater av kirurgiske inngrep, var det en midlertidig «ombygging» som fant sted. Med det rette mål for øye og det rette verktøy, stod det kun på hennes egen motivasjon og det hun var i stand til å ta til seg av kunnskap og inspirasjon. Hun så seg ut Pilates som metode, og webtrening som verktøy. Det ser superenkelt ut å ta med seg pad og matte, men det krever stor selvdisiplin å trene alene. Virkelig stor, om du skal nå resultater som Heges, hun trente 6 dager i uka. Pilatespust anbefaler web-trening, men det forutsetter at du vet hva du gjør. Et introduksjonskurs er fint å ha som basis for egentrening og har du muligheter for å følge en fast klasse i sal over tid, får du et større utbytte og bedre progresjon enn om du trener alene. Ofte innebærer ferier et merkbart fravær av treningsmuligheter, men har du pilatesprinsippene inne kan du benytte dem effektivt når du sykler, svømmer, klatrer eller går. Eller som Hege, kjøpe et medlemsskap og trene på nett. Det gjør det lett å bevare formen i ferien, om du skal ta en økt alene på matta og trenger instruksjon. Hege fikk flotte resultater av sin innsats. Men leser du artikkelen nøye, har hun også tatt grep når det gjelder kostholdsvaner. Det som er ganske sikkert er at hun har styrket bekkenbunnmuskulaturen og de skrå magemusklene. «Korsettet» er på plass og hun har gjenvunnet mobilitet og styrke i rygg og mage. Jeg tipper hun føler seg sterkere enn noen gang og er godt tilfreds med det hun ser, selv om jeg utfra bildet som belegger «problemet» hennes mener det er høyst diskutabelt. det hun kaller «før» viser en ganske alminnelig slank kropp. Det er utgangspunktet. Hvilke resultater man kan få til ved hjelp av dietter og treningsprogrammer vrimler det av, ikke bare i film og reklame, så vel Bedre Helse som motemagasiner bidrar til å formidle idealer. Den feminine kroppen er rundere enn vår tids ideal vil ha det til, derfor er de myke formene noe mange må streve med å akseptere. Motebransjen kroppslige representasjoner viser kropper som ikke finns. Det som derimot er tilfelle, er at Pilates er et godt hjelpemiddel til å styrke kroppen, uavhengig av vekt og fasong. I artikkelen under finner du tre øvelser som Hege brukte for å få tilbake midjen.

Fikk midjen tilbake.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s