Hver gang du planter hendene på matta, belaster du håndleddene dine. Uten ordentlig støtte kan det føre til skader.

Håndledd liten cirkel Slik kan du forbygge: disse øvelsene gir styrke og stabilitet til håndledd og kjerne.

Nøkkelen til å beskytte håndleddene er – overraskelse! – en sterk kjernemuskulatur. Evidensbasert medisinsk forskning viser at en sterk kjernemuskulatur bidrar til at du stabiliserer skuldrene bedre og dermed reduserer vektbelastningen som ellers ville bli overført til håndleddene.

Se for deg Up Dog Down Dog-øvelsene. Hver gang du gjentar øvelsen, belaster du håndleddene. Over tid og uten god støtte fra kjernemuskulatur og skuldre, kan det føre til feilbelastning og skader. Rådet består i å bruke følgende enkle fire-stegs fremgangsmåte for å styrke kjernemuskulatur og muskulaturen i skuldre og håndledd. Steg fire inkluderer steg en til tre før du er inne i Down Dog. Kom inn i posisjonen ved å mykt og gradvis engasjere de aktuelle musklene. Forberede kroppen ved å tenke på øvelsen som sekvensiell. Oppretthold bevisstheten om kjernemuskulatur-skulderkappe-håndledd-forbindelsen og ta med deg denne sekvensielle fremgangsmåten inn i øvelsen ved hver eneste Up eller Down Dog for å holde håndleddene friske og smertefrie.

NB: Øvelsen styrker leddene og forebygger belastningsskader, den er ikke behandlende. Unngå vektbelastning om du har smerter. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s