Den tause sommelieren

Den tause kelner

Kjennes det ofte som om skuldrene dine har fast tilhold et sted omtrent der ørene dine er? Sommeren er straks her,  det er på høy tid å senke skuldrene og nyte livet. Da burde du lære deg Den tause kelneren.

Tilstanden kjennetegnes best ved at du kjenner at muskulaturen er stram der skuldrene møter nakken, musklene på toppen av skulderen kjennes stram, hard, og ikke minst, det kjennes sårt. Din midtre trapesius lider og har vært i denne tilstanden altfor lenge.  Da burde du lære deg Den tause kelneren, en øvelse som får skulderbladene ned og inn mot hverandre. Øvelsen gir holdningen til en danser: åpent bryst og avslappede skuldre.

        Forberedelse

  • Sitt nede eller stå oppe.
  • Lim albuene inn til ribbekassa, albuene dine er ned langs siden og hendene dine er vendt frem, med håndflatene vendt opp som om du balanserer et vinglass på håndflaten.
  • På innpust trekker du bekkenbunnen opp, trekker navlen inn mot rygg og forlenger ryggsøylen.

         Bevegelse

  • Pust ut og tenk at du tilbyr glasset til personer som står på hver sin side av deg. Hold albuene limt til ribbekassa, du skal bare rotere underarmene ut.
  • Mens du er i bevegelse lar du underarmene dine gli over hoften.
  • Pust inn og kom tilbake til utgangsposisjonen.
  • Husk 75% regelen: 75% innsats er tilstrekkelig; overdrivelse av bevegelsen kan forårsake at nerver kommer i klem.
  • Gjenta 5 ganger og repetér gjerne flere ganger daglig. Du trenger ikke å tilføre ekstra vekt eller motstand.

     Den tause kelner 3
Den tause kelner 2

           OBS

  • Hvor kjenner du denne øvelsen?  Strekker det fremme på brystet, kjenner du det oppå skulderen eller på baksiden av overarmen?  Eller merker du at du engasjerer musklene mellom skulderbladene?  Hvor du kjenner det mest, er en god indikator på hvilket område som trenger ekstra oppmerksomhet. Når du lytter til og tar hensyn til kroppen, innebærer det færre dager med vond nakke.
  • Hvor langt ut kan du skyve underarmene uten å slippe kontakten med ribbekassa? Etterhvert som bevegeligheten din øker og holdningen din forbedres, vil nakkeplagene reduseres.

        Godt å vite

Skulderplasseringen påvirker på mange måter både velvære og styrke. Hovedsakelig fordi den virker inn på øvre del av ryggen, på den thorakale delen – altså midtre del av ryggen og på bryst og håndledd.  Når et ledd i ekstremitetene – altså i nakken, armer eller bein  –  er plagsomt, må man søke i leddet som er nærmere senter av kroppen for å finne årsakssammenheng og løsning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s