ChiBall Pilates – etter skade eller sykdom

24455353-fb0L8MOVEMENTKLASSE STARTER PÅ KLINIKK ANDØYA.

ChiBall Remedial Pilates gir styrke, stabilitet, økt smidighet og god grunnleggende  holdning, og forebygger samtidig muskel- og skjelettplager. Ved hjelp av skånsomme, effektive øvelser som gir deg god komtakt med muskulaturen i bekken, i rygg, mage skulder og nakke, vil du fort merke resultater. Kjenner du til Ferdenkraismetoden, vil du finne mange likhetstrekk.

Pilatesmetoden hjelper deg til å utvikle grunnleggende styrke og støtte til ryggraden, stabilisere bekkenet og øke bevegeligheten i leddene. Er du ute av trening og trenger hjelp til å finne tilbake styrken du trenger i hverdagen, kommer du langt med ChiBalls fundamentale bevegelsesøvelser. Med ChiBall kan du trene trygt og veiledet i en liten klasse, uten risiko for skader.

I ChiBall anvendes de ulike bevegelsene for å styrke rygg- og bekkenfunksjon. Øvelsene er enkle, men krever veiledning for at du skal få tak i den rette muskulaturen og unngå å repetere uheldige bevegelsesmønstre. Mobilitet i ryggen påvirker bruken av armer og ben: en frisk rygg gir styrke og stabilitet til resten av kroppen. Er ryggen eller bekkenet trøblete, vil resten av kroppen din påvirkes av smertetilstanden. Du reiser deg av stolen på en annen måte enn før, du unnviker visse stillinger og tar hensyn til smerten når du går, løfter, sitter eller ligger. Om du har stram, forkortet eller svekket muskulatur i skulder og nakke, vil disse gjensidig påvirke hverandre og kan føre til ytterligere redusert funksjon og styrke i arm, albue og håndledd. Å være i en smertetilstand over tid er svært uheldig, unnvikelse av smerte er i seg selv hensiktsmessig, men undergraver og svekker funksjonen i det aktuelle området og kan føre til at lidelsen blir kronisk.

Øvelsene er skånsomme, de har forsiktige og kontrollerte utslag. Formålet er å øke blodgjennomstrømning og føre oxygen til den skjelettnære muskulaturen for å stimulere aktivitet i områdene. Vi benytter en liten myk ball som orienteringspunkt og motstand. Øvelsene utføres liggende eller stående og er basert på egenvekt og individuelt tilpassede utslag, ikke ulikt øvelser du finner i Feldenkraismetoden.

Har du lyst til å gjøre noe bra for seg selv, meld deg på timen som starter på
Klinikk Andøya i januar. Kurset går på torsdag formiddag, over 4 uker.
Du vil i løpet av kurset få større bevissthet om hvordan du bruker kroppen, og
merke at du er godt i gang med endringen.
Påmelding fortløpende!

[contact-field label="Navn" type="name" required="1"/][contact-field label="E-mail" type="email" required="1"/][contact-field label="Nettsted" type="url"/][contact-field label="Kommentar" type="textarea" required="1"/][/contact-form

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s