Timebeskrivelser

bekkenbunn 2

Klassene i vår har alle et integrert program for egentrening. Kursene går over 10 og 12 uker.

Mandag 4. april kl 19.00  ADVANCEDKLASSE

Vil du ha trening som utfordrer og krever innsats, da er dette din time. Målet er å optimalisere kroppens styrke og fleksibilitet. Nivået krever at du er godt kjent med Pilatesmetoden, du kjenner koreografi og øvelser fra før. Timen er utviklet for å gi styrke og kontroll på skånsomt vis, med spesielt hensyn til kvinnekroppens anatomi. Øvelsene styrker kjernemuskulaturen og inneholder en rekke øvelser som øker styrke og bevegelighet i skulder og arm. Integrerte øvelser vedlikeholder og utvikler bekkenbunnstyrke.

Tirsdag 5. april kl 18.00  INTERMEDIATEKLASSE

Dette er klassen for deg som har trent Pilates tidligere og som ønsker å komme et stykke lengre med resultatene. Målet er økt mobilitet og styrke. I timen benytter vi ChiBall, en liten myk ball som kan plasseres under nakke, rygg eller bekken for å stabilisere eller destabilisere – alt etter hva hvilken øvelse vi er i. Baller en et godt hjelpemiddel ved bevisstgjøring av muskelbruk – følgelig er mange av øvelsene ikke ulik Feldenkrais-metoden. Du får også spesifikke bekkenbunnsøvelser hvor du får økt forståelse av bekkenbunnens betydning. Du lærer hvordan du kan aktivere bekkenbunnsmuskulaturen både i trening og annen aktivitet. Timen inneholder også en rekke øvelser for arm, skulder og nakke og er svært effektive for å forebygge skulder- og nakkeproblematikk, i tillegg til til at du får god armstyrke som i sin tur gir mindre belastning på ledd. Det virker!

Onsdag 6. april kl 17.15  KLASSISK PILATES

Er du lite kjent med Pilates, trenger en skånsom time for å forebygge eller å trene deg opp, er dette timen for deg. Målet med timen er økt mobilitet, økt styrke og bevissthet om kjernemuskulaturen. Du vil kjenne resultater etter første timen. Etter noen ganger vil du se resultater og etter endt kurs vil du garantert ha nådd større styrke og bedret holdningen din. Du lærer å puste dypere og mer effektivt ettersom alle øvelsene er nøye koreografert og pusten er en del av øvelsene. Øvelsene på dette nivået er for det meste uten hjelpemidler, men iblant benyttes ChiBall for å gi støtte og stabilitet. Pilates er egenvektstrening og alle bevegelsene skal være forankret i senter av kroppen. Pilates virker innenfra og ut.

Alle timer avsluttes med at du lærer «Fem tibetanere», et enkelt og effektivt «vedlikeholdprogram» som tar opp i seg Pilatesprinsippene og som du lett kan gjøre hvorsomhelst og nårsomhelst.

Påmelding og spørsmål til Judith Melbye  41 28 46 26 – eller send meg en mail:

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s