Varig endring?

Pilates privat

Har det noen gang slått deg at ditt bevegelsesmønster kan være årsak til kroniske smertetilstander? De gamle plagene som du gjenkjenner med et litt slitent sukk » Åh, det der altså! At jeg aldri blir kvitt det!» Hodepiner, nakke og kjevespenninger har ofte sitt opphav i statiske eller repeterende bevegelser med liten og ingen variasjon. Det gjelder også videre nedover, skulder og nakke kompenserer for svak rygg, korsrygg kompenserer for mangel på styrke i magemusklene, bekkenmuskulaturen er et ukjent område. Muskler som ikke blir involvert, vil tape styrke på bekostning av andre – og når du så har kommet godt inn i en  vond sirkel – er det sannsynlig at de sterke musklene vil forsette kompensere ved å yte enda mer – er runddansen et faktum. Du er godt i gang med å utvikle en belastningsskade som etterhvert blir synlig i bevegelsene dine.

Klassisk Pilates er et godt sted å starte. På et Introkurs (som du bør ha i bunnen før du melder deg på et kurs) vil du bli kjent med de fem grunnprinsippene, lære metoden og et sett øvelser som ligger til grunn i all sertifisert pilatespraksis. Jeg underviser etter Stott-metoden, så om du har trent pilates tidligere vil du gjenkjenne metoden og øvelsesregisteret. Du lærer Ab preps, Rolling like a ball, Houndreds, C-curve, Shoulder Bridge, Teazer og mange flere og vil etter få ganger merke at kroppen blir mer samlet, du får en bedre holdning og blir flinkere til å senke skuldrene – også når du jobber. Etter et kurs på 10 uker vil du også SE forskjell. Målet er å endre hvordan musklene samspiller og komme bort fra ugunstige vaner. Økt bevissthet om hvordan du sitter, står og går, og påvirker og endrer til sist bevegelsesmønsteret ditt.

Påmelding fortløpende til Intro og faste klasser på 41 28 46 26

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s