Knipeskolen 1.1

sommerfugl KNIP

HVORDAN SER BEKKENBUNNEN UT?

Bekkenbunnen er en centimetertykk muskelplate som er spent ut mellom fire punkter: halebenet bak, pubisbenet fremme og i lårbena, på begge sider.

HVILKEN FUNKSJON HAR DEN?

Muskelen virker som et nett som bærer vekten av dine indre organer. Bekkenbunnen ligger 3 cm inne i kroppen og gjennom den går endetarm, skjede og urinrør. Når du strammer bekkenbunnen, lukkes disse. Du trenger en sterk bekkenbunnsmuskulatur som kan stå imot økt buktrykket som oppstår når du ler, hopper, løper,  nyser eller hopper på trampoline.

 

HVORDAN TRENE UNDERLIVET OG STØTTEMUSKULATUREN?

Når du har funnet ut av det, fått tak på de rette musklene, starter du med regelmessige små knip, hver dag, flere ganger. 10 knip der du starter knipet bakerst i enden, fortsetter med å knipe skjeden og tilsist knipe som for å stoppe tissestrålen. Som sagt: Knip hver dag. Flere ganger.

 

Når du har øvd deg på dette i noen dager, vil du oppleve å få økt kontroll og større bevissthet om hvilke muskler du bruker, kan du gå videre til å knip og løft.

Mestrer du knip og løft er du godt i gang med ren styrketrening. Som alle andre muskler i kroppen kan du øke muskelmassen og trene deg til større styrke og bedre funksjon.

Gjør en avtale med deg selv om å knipe hver dag. Du kan godt være både streng og generøs på samme tid. Gi deg selv en belønning etter første uka og ved hvert nytt nivå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s