Knipeskolen 1.2

sommerfugl KNIP

For deg som hemningsløst vil danse, løpe, hoste, le, nyse eller hoppe på trampoline.

SVANGERSKAP OG FØDSEL

De to viktigste årsakene til svak bekkenbunn er belastningen fra graviditet. Etter graviditeten er kroppens egne evne til å hele seg er på sitt beste og tilbudet til den som ønsker oppfølging er svært godt.

 

FØDSELSSKADER

En varig svekkelse av bekkenbunnen og underlivets støttemuskulatur kan oppstå som følge av skade på muskulatur. Rift eller keisersnitt kan føre til vansker med å få riktig tak i muskulaturen. Om du hemmes i vanlig fysisk aktivitet og må sette begrensninger, be fastlegen om henvisning til gynekolog. Betydningen av å komme tidlig til utredning, kan være avgjørende for resten av ditt liv.

 

SENSKADER

Typisk tegn på svak bekkenbunn er urinlekkasje, vansker med å holde på luft og i noen tilfeller, også avføring. Andre kan ha følelsen av å være åpen, at musklene ikke er til å få tak i og for endel er det så tabubelagt at ikke gang partneren vet. For noen stjeler det livskvalitet.

Å lære å knipe riktig kan hjelpe deg til et bedre forhold til denne delen av kroppen. Når du trener Pilates vi du være trygg på at du trener skånsomt og hensiktsmessig, også når det gjelder muskulaturen i bekken og underliv. Men gjør deg selv en tjeneste før du starter, sjekk alle punktene i Knipeskolen 1.0 så du er helt sikker på at du får det til!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s