M E R R Y E V E R Y T H I N G

Unknown 4

Jula er tida for gode ønsker og hjertelige klemmer, generøse gaver og glade smil. Livet er deilig. I den søte og travle juletid er det lett å glemme alt som ikke er som det skal. Det er helt i orden. Akkurat derfor får du denne, akkurat nå.

Jeg har ei ønskeliste. Den gjelder livet, eh . . . altså ikke livet, men underlivet.  Ønskelista er til deg som opplever at ikke alt er som det skal være og som lurer på om, og hva, du kan gjøre med det.

Har du tatt kontakt med lege fordi du ha vondt, fordi noe føles feil eller fordi du ikke blir bra? Legen sier at alt ser normalt ut? Svært få allmennleger har spesifikk kompetanse innenfor bekken/bekkenbunn. Be om henvisning.

Det som er «innenfor normalen» medisinsk betyr ikke at man ikke kan påvirke tilstanden. Kroppen har en fabelaktig evne til å hele seg selv, og de første tre årene etter fødsel jobber kroppen kontinuerlig med å bli bra igjen. Du kan selv hjelpe til.

Ikke gi deg selv om fastlegen og spesialisten sier at alt er som det skal. Hvis du føler at noe ikke er som det skal, krev oppfølging inntil til du treffer noen som tar deg på alvor.

Krev undersøkelser som fører til diagnose og ikke til enda mer belastning. Krev å bli undersøkt stående, sittende og ikke bare liggende hvis du opplever nedpress eller utbuling og be om å få hoste i steder for å presse hardt.

Du fortjener å bli hørt, og skal ikke godta at ting er slik de er bare fordi du får beskjed om at det er «vanlig».

Rådene du får fra medisinsk personell gjenspeiler verktøyene de kjenner til, ikke alt som finnes av alternativer.

Stol på den egen vurdering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s