FEMILATES WORKSHOP

sommerfugl 2 annonse

Vi må inn til kjernen!

Plages du av tyngdefølelse eller en begynnende prolaps i underlivet, inkontinens, delte magemuskler, smerter i nedre del av ryggen og opplever at du ikke får hjelp til å mestre plagene? Endel av årsaken kan skyldes inaktiv og svak muskulatur. Kanskje du er i barsel eller kanskje det er en god del år siden plagene kom. Fortvil ikke, det finnes hjelp å få! Det tar tid og en god del motivasjon å lære seg teknikkene som skal til for å få tak i musklene det gjelder. En workshop med fokus på akkurat disse tingene er kanskje en god start?

 

WORKSHOP LØRDAG 7.  desember kl 10.00 – 13.00 på Klinikk Andøya

PÅMELDING  ELLER SPØRSMÅL? Ring eller meld til Judith 41 28 46 26 eller bruk påmeldingsskjema nederst på siden.

 

På workshopen blir du introdusert for hypopressiv trening. Har du trent Pilates tidligere er det en stor fordel, det er mange likhetstrekk.

Om treningen: Hypopressiv trening får kjernen og bekkenbunnen funksjonell igjen etter fødsel eller andre belastningsskader som har ført til et uheldig bevegelsesmønster. Som i Pilates fokuserer metoden på pust- og holdning som etter kort tid endrer fastlåst bevegelsesmønster. Treningen aktiverer bekken- og bukmuskulaturens styrke og stabiliseringevne. Øvelsene er i første rekke rehabiliterende og kan enkelt kombineres med Pilatesøvelsene. Isolert kan pusteøvelsene, om du trener et kvarter daglig over en periode på fire uker, behandle og forebygge de overnevnte plagene*.

*tyngdefølelse eller en begynnende prolaps i underlivet, inkontinens, delte magemuskler, smerter i nedre del av ryggen.

 

Fortvil ikke, det finnes hjelp å få!

  • Med god veiledning og riktig teknikk, er det resultater å oppnå. Om du nylig har fått disse plagene eller om du har hatt dem i flere år, med god oppfølging er det absolutt mulig å trene det bedre.

 

  • Ikke alt kan trenes bort. Det er likevel ikke alltid riktig å ty til kirurgi, det fører med seg risiko. Kroppen har en fabelaktig evne til å hele seg selv, å sette igang prosesser i muskler og bindevev kan gi resultater du aldri har fått før.

 

Er du i barsel skal du nok vente litt med å trene magemusklene til de naturlig har trukket seg tilbake og har gjenopptatt sin egentlige funksjon.

REGEL NR 1: ikke start med situps og cruncher før du har muligheten for å trene helhetlig. Det er lett å belaste feil ettersom andre muskler vil kompensere for manglende styrke i magen rygg.

REGEL nr 2: Ikke overdriv treningen i starten, pass heller på at du trener med riktig teknikk og får tak i de rette musklene enn å kjøre mange repetisjoner. Små utslag og god kontroll gir raskere de ønskede resultatene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s