Fikk du det du ønsket deg i år?

Ønska du deg mer egentid og rom for å ta vare på deg selv, men fikk det ikke?

I den travle hverdagen er det som regel det som glipper først og man blir løpende etter alle oppgaver som bare skriker etter å bli gjort. Hverdagen jager deg rundt, det å finne tid til å ta vare på deg selv ramler lengre og lengre ned å prioritetslista. Til sist forsvinner det helt ut og blir oppslukt av det daglige stresset. Det tror jeg gjelder mange.

Derfor er det viktig å finn tid til egenpleie der det er kun du og din kropp som står i sentrum. Pilates er en treningsform som gir deg denne muligheten. Måten timene er bygget opp gjør at du kan forsvinne helt inn i et fokus på «her og nå», og ingenting annet gjelder. 60 minutter instruert trening som tar for seg hele kroppen fra topp til tå med skånsom egenvektstrening.

Du lærer om pust, om holdning, om dine begrensinger og utfordringer og hva du kan gjøre med dem. Og på sikt, etter endt kurs, har du fått både kunnskap og resultater som du tar med deg videre til nye nivåer, eller til annen trening.

Pilates gir deg nemlig suverent et bra grunnlag for de fleste typer sport og trening. Om du svømmer, danser eller spiller golf, trenger du sterk kjerne. Om du står på ski eller løper trenger du god balanse og kroppskontroll, om du spiller håndball eller fotball trenger du bevegelighet og styrke. Kort sagt, Pilates kan du bruke som grunntreningen som sørger for at du har styrke, stabilitet og bevegelighet. Men hvordan kan Pilates være så bra for kvinner?

I konseptet som jeg har kalt FEMILATES, tar jeg prinsippet om å isolere og trene muskulaturen i bekkenbunnen og bukhulen et steg videre. Gjennom egen erfaring med hva bekkenbunnstrening har å si for både funksjon, balanse og holdning, har jeg integrert bekkenbunnstrening i øvelsene. Om jeg legger til Hypopressive trening, er det en fabelaktig kombinasjon av øvelser som kan rehabilitere raskere etter fødsel og svangerskap, og bidra til å forebygge for utfordringer underveis til, i og etter overgangsalderen.

Trener du Pilates to dager i uka, altså at du gjør Pilates til din primære treningsform, vil du snart merke resultater i form av bedre holdning, mindre spenninger i nakke og skuldre, dypere pust og du føler deg mer samlet, både fysisk og mentalt. Har du kroniske smerter, kan Pilates bidra til en annen reaksjon på, og en ny forståelse av smertene, i tillegg til at en større bevissthet av pustemønsteret ditt kan vi deg bedre søvn/lettere innsovning.

Hvor finner du FEMILATES-klassene?

MANDAG 19.00 Klinikk Andøya Advancedklasse

TIRSDAG 16.15 Det hvite hus Videregående/åpen for nybegynner – utsatt oppstart.

ONSDAG kl 15.40 SSHF Ansatte

TORSDAG kl 16.00 Det hvite hus Videregående/åpen for nybegynner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s