RESTART – er det nå?

Har du falt ut av form og sliter med å motivere deg til å finne tilbake? Et Introkurs i Pilates er kanskje akkurat det du vil ha. Bli med på et fireukers kurs der du lærer grunnprinsippene i den beste, absolutt beste måten å komme i form på. Det er ikke tull: «Etter ti ganger vil du merke stor forskjell, etter 20 ganger vil du se stor forskjell, og etter 30 ganger har du fått en ny kropp».

STYRKER BUK OG RYGG

Det med ny kropp må du tenke på som en metafor, men helt sikkert er det at du finner en «second nature». Du endrer langsomt, men sikkert, bevegelsesmønsteret ditt og får tilbake styrke trodde var tapt, eller ikke visste at du har. Med bukmuskulaturen menes også bekkenbunnen, eller det som jeg tenker på fundamentet, eller kjernen, om du vil. Uten stabilitet og styrke i kjernen pådrar man seg fort belastningslidelser andre steder. Det gir plager som kan hemme deg i det daglige, som spenninger i skulder og nakke, ryggplager og betennelsestilstander i skulder, albue og håndledd.

VONDT I NAKKE OG SKULDER?

Etter lange måneder med lite fysisk aktivitet kan det føles vanskelig å gå tilbake til treningen man gjorde før, det kan kjennes som en laaaaang og stri bakke, det å begynne på-an-igjen med en treningsform og et miljø du ikke finner inspirasjon i. Plager som vond nakke og rygg har sneket seg umerkelig inn på hjemmekontoret og blitt fast følge. Det er på tide å få en ende på det. Så hvorfor ikke prøve noe helt annet? Pilatesmetoden gir deg tilgang til styrke, bevegelighet og kontroll som kommer deg tilgode i all annen trening.

PILATES STYRKER DEN SKJELETTNÆRE MUSKULATUREN

Forskning gjort på stabilitetstrening kan også anvendes på pilates. Den viser at den dype muskulaturen ofte stopper opp hvis man har smerter eller er inaktiv. Da må det ofte spesifikk trening til for å vekke den opp igjen, og det er her resultatene fra Pilatesmetoden viser seg best. Øvelsene gir kontroll, smidighet og styrke. Pusteteknikken er også et middel mot stress. Pilates bidrar til økt forbrenning og styrket lungekapasitet, og passer for alle. I tillegg til økt styrke og smidighet, får du mer energi og en bedre balanse mellom fysisk og mental aktivitet.

FOKUS POKUS

Under en Pilatestime er det behov for å rette all oppmerksomhet mot øvelsen og passe på å få med deg detaljene. Uten det, er det etter min mening en bortkastet time. Det nytter ikke å multitaske, planlegge middag eller kveldens arbeid under timen. Da vil du miste fokus og få lite igjen for innsatsen. Er du derimot fokusert og klarer å tenke, ja – armen kan bli ennå rettere og hånda kan rekke en centimeter lengre ut samtidig som du stabiliserer bekkenet, holder skuldrene ned i en V og drar på litt til i rotasjonen samtidig som du maksimerer pusteteknikken….. Ja, da er det hokus pokus og timen er over før du får sukk for deg.

Et Introkurs er beste måten å lære Pilatesmetoden. Du får lære grunnprinsippene og et sett øvelser + individuell oppfølging, samt tilgang til filmer med et enkelt treningsprogram du kan bruke hjemme.

Meld deg på et 4-ukers kurs på Det hvite hus i sentrum av Kristiansand (over Til Stede).

Oppstart tirsdag 25. mai klokka 16.00 – varighet 60 minutter.

Kurset går over 4 uker, maks 10 deltakere.

Kurspris kr 790,-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s