Femilates på VAF

VAF sirkel

FEMILATES på Fylkeshuset 2020      

Mandager kl 15.30

Torsdager kl 07.30

OPPSTART  6. og 9. januar.

Tilbudet avventer oppstart pga koronatestriksjoner.

 

Jobber du på Fylkeshuset i Kristiansand, har du anledning til å gå til pilatestimer to ganger i uka! På faste timer i tilknytning til arbeidstiden kan du gjøre treningen enkel for deg selv og komme i fabelaktig god form.

Mandagens time er på et godt øvetnivå, er du vant til å trene kjernemuskulatur og til å ta instruksjon, kommer du fort komme inn i metoden. Innholdet i timene er basert på klassisk Pilates med et utvalg krevende styrkeøvelser som gir deg det ekstra du trenger for styrke i sete og lår + skuldre og overarmer. Har du trent pilates hjemme eller er kjent med STOTT-pilates, vil du trolig finne alle dine favorittøvelser her, og mere til.

Torsdagens time er for den som er morgenfugl og liker å starte dagen med en ordentlig økt, dette er ikke for absolutt nybegynnere. De som deltar her er godt kjent med metoden og vi benytter kilostunge vektballer som gir ekstra utfordring og god støtte. Vekten korrigerer muskelbruken. Riktig brukt bidrar de til å intesivere effekten av øvelsene som er særlig gunstige for overarm, skuldernedtrekket og bukmuskulaturen. PI begge timene er ChiBallen sentral som støtte for bekkenet, det utfordrer muskulaturen i bekkenet og sikrer at du får godt tak i bekkenbunnen og soas/illiopsoas.  Alle Femilates programmer har utgangspunkt i øvelser fra Pilates Room og Rikke Schillinger og fra ChiBall Pilates.

sommerfugl 4 vector

HVORFOR FEMILATES?

Femilates har særlig oppmerksomhet på buktrykket. Det er en konstant belastning mellom muskulaturen i bekkenbunnen og i diafragma, altså pustemuskulaturen. Er buktrykket for stort, fører det til økt press på bekkenbunnen slik at denne konstant er under overbelastning. Årsakene kan være flere og sammensatte. Svangerskap og fødsel er en betydelig årsak  i tillegg til årsaker som kronisk hoste, treg mage eller overvekt. Overbelastning fører i sin tur til svekkelse og kan til sist føre til bekkenbunnsbrist. Kvinner som har født har kunnskap og erfaring fra dette, og mange har trent seg bedre. For mange er det tilstrekkelig å trene, andre trenger utredning. Å vite at du trener hensiktsmessig og riktig er ikke alltid så enkelt, men Femilatestimene gir deg muligheten for å trene veiledet og med tilgang til kompetanse på feltet.

VAF Fylkeshuset i Kristiansand:

Mandag 15.30 (sommertid 15.00)

Torsdag 07.30  Pilates for morgenfugler!

6 kommentarer om “Femilates på VAF

 1. Lill-margrethe Stene sier:

  Hei.
  Jeg vil gjerne fortsette treningen på VAF på mandager. Jeg husket ikke om jeg meldte meg på før ferien…
  Mvh. Lill fra Ungt entreprenørskap i 6. etg.

  Liker

  • Judith Melbye sier:

   Hei Lill-margrethe, nå er det ikke så lenge til oppstart på VAF igjen. Jeg får beskjed i dag og Barb kommer til å legge ut info til dere som deltok i vår.

   Vi sees!

   Liker

  • Judith Melbye sier:

   Hei Anne Iris, Pilatespust har tidligere hatt timer i Lillesand. Det er det ikke lengre kapasitet til, men det skal etableres en time på iFlyt i Kristiansand. Kan det være aktuelt å trene der? Hvis Pilates er nytt for deg, kan jeg anbefale intro-kurset på Klinikk Andøya på onsdager. Oppstart i august. I løpet av fire uker får du en grundig innføring i grunnprinsippene og finner ut om du har utbytte av å trene Pilates.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s