Femilates på Agder

Visning_hovedlogo kopi

Nå kan du lære Hypopressiv trening sammen med Pilates mat work

Ny bedriftstime for ansatte i Agder

 

Mandag er treningsdag og tidspunktet det samme som før: kl 15.30

 

STED: Det Hvite Hus i Markensgate, salen i 3. etasje

DATOER: Mandag 3. 10. og 24. februar  –  2. 9. 16. 23. og 30. mars  –  6. og 20. april

Sammen er kombinasjonen av Hypopressive øvelser og klassisk Pilates gull når det kommer til å styrke kvinnekroppen skånsomt og effektivt. Du trener grunnleggende styrke og stabilitet, samtidig som du får bevegelighet og kontroll.

Vil du vite mer om Hypopressive øvelser

Hypopressiv trening er øvelser som styrker buk og bekken. Resultatet er at de påvirker hele bukhulen fra halsmusklene og svelget, via diaphragma (pustemuskulaturen) gjennom center av kroppen og ned til bekkenbunnen. (Faktisk engasjerer den også helt ned til kroppåpningene!) og styrker center av kroppen, på samme måte som du kjenner fra Femilatestimene. Men det du får i tillegg, er god styrke, ikke bare i kjerne-muskulaturen, men også i øvre del av brystkassa. Metoden er basert på enkle, puste-øvelser og er hensiktsmessig ikke bare for å stramme opp mage og rygg, men øker oxygenopptaket og gir bedre pustekapasitet og sirkulasjon. Metoden er egnet for å øke utholdenhet om du løper eller jogger.

Pilates gir deg styrke og bevegelighet, balanse og kroppsbeherskelse, og gjennom Klassisk Pilates får du et supergodt fundament for all fysisk aktivitet. Dere som har gått tidligere kurs er vel kjent med fordelene og har god erfaring.

Timen er delt opp i Hypopressive øvelser som oppvarming, for så å gå over til klassisk Pilates i hoveddelen.

Det er altså de Hypopressive øvelsene som er det nye vi skal lære. Introduksjonen til denne metoden kommer i starten av kurset, derfor er de tre-fire første gangene av kurset viktige å delta på. Du får også en brosjyre som forklarer prinsippet for vakumpusten.

Mandag som treningsdag og tidspunktet det samme som før: kl 15.30. 

Datoer for klasse på Det Hvite Hus i Markensgate, salen i 3. etasje

3. 10. og 24. februar  –  2. 9. 16. 23. og 30. mars  –  6. og 20. april

sommerfugl 4 vector

Er du ansatt i Agder og jobber i Kristiansand, kan du delta på en bedriftstime med Pilates. Ved å gå på en time i tilknytning til arbeidstiden, kan du gjøre treningen enkel for deg selv og komme i fabelaktig god form.

Mandagens time er på et godt øvetnivå, er du vant til å trene kjernemuskulatur og til å ta instruksjon, kommer du fort komme inn i metoden. Innholdet i timene er basert på klassisk Pilates med et utvalg krevende styrkeøvelser som gir deg det ekstra du trenger for styrke i sete og lår + skuldre og overarmer. Har du trent pilates hjemme eller er kjent med STOTT-pilates, vil du trolig finne alle dine favorittøvelser her, og mere til.

sommerfugl 4 vector

HVORFOR FEMILATES?

Femilates har særlig oppmerksomhet på buktrykket. Det er en konstant belastning mellom muskulaturen i bekkenbunnen og i diafragma, altså pustemuskulaturen. Er buktrykket for stort, fører det til økt press på bekkenbunnen slik at denne konstant er under overbelastning. Årsakene kan være flere og sammensatte. Svangerskap og fødsel er en betydelig årsak, i tillegg til årsaker som kronisk hoste, treg mage eller overvekt. Overbelastning fører i sin tur til svekkelse og kan til sist føre til bekkenbunnsbrist. Kvinner som har født har, kunnskap og erfaring fra dette og mange har trent seg bedre. For mange er det tilstrekkelig å trene, andre trenger utredning. Å vite at du trener hensiktsmessig og riktig er ikke alltid så enkelt, men Femilatestimene gir deg muligheten for å trene veiledet og med tilgang til kompetanse på feltet.

 

6 kommentarer om “Femilates på Agder

 1. Lill-margrethe Stene sier:

  Hei.
  Jeg vil gjerne fortsette treningen på VAF på mandager. Jeg husket ikke om jeg meldte meg på før ferien…
  Mvh. Lill fra Ungt entreprenørskap i 6. etg.

  Liker

  • Judith Melbye sier:

   Hei Lill-margrethe, nå er det ikke så lenge til oppstart på VAF igjen. Jeg får beskjed i dag og Barb kommer til å legge ut info til dere som deltok i vår.

   Vi sees!

   Liker

  • Judith Melbye sier:

   Hei Anne Iris, Pilatespust har tidligere hatt timer i Lillesand. Det er det ikke lengre kapasitet til, men det skal etableres en time på iFlyt i Kristiansand. Kan det være aktuelt å trene der? Hvis Pilates er nytt for deg, kan jeg anbefale intro-kurset på Klinikk Andøya på onsdager. Oppstart i august. I løpet av fire uker får du en grundig innføring i grunnprinsippene og finner ut om du har utbytte av å trene Pilates.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s