Klasser på Klinikk Andøya

Advancedtimen klokka 19.00 på mandager er klar for påmelding.

Oppstart 11. januar 2021.

Kurset går over 10 ganger, altså ut året. Har du spørsmål om kurset eller treningen, ring eller sms til 41 28 46 26. Kunder som fikk avbrutt kurset i vår, får et eget tilbud.

Pga Covid 19-restriksjoner må man ta med sin egen matte og selv ta forholdsregler ved mistanke om sykdom. 

Husk at påmelding er bindende. 

Timen vil bestå av Klassisk Pilates og har et høyt nivå. Klassen er særlig beregnet på de som har er godt kjent me Pilatesøvelsene og vil ha utfordringer i styrke og kontroll. Klassisk Pilates gull når det kommer til å styrke kvinnekroppen skånsomt og effektivt. Du trener grunnleggende styrke og stabilitet, samtidig som du får bevegelighet og kontroll.

Øvelsene vi jobber med er øvelser som styrker buk og bekken. Resultatet er at de påvirker hele bukhulen gjennom den dype pusten som utvider ribbekassa, for så å komprimere hele bukhulen. Aktivering av bekkenbunnen skjer gjennom knipet, opptrekket og at transversus kobles på. Hensikten er å oppnå best mulig stabilitet i kjernen og isolere bekkenbunnen slik at denne ikke utsettes for nedpress. Det du får i tillegg, er god styrke, ikke bare i kjerne-muskulaturen, men også i øvre del bryst og rygg.

Pilates gir deg styrke og bevegelighet, balanse og kroppsbeherskelse, og gjennom Klassisk Pilates får du et supergodt fundament for all fysisk aktivitet. Dere som har gått tidligere kurs er vel kjent med fordelene og har god erfaring.

Timen starter med grunnleggende oppvarmingsøvelser før vi går over til mobiliserende, styrkende og stabiliserende øvelser og har etter 60 minutter vært gjennom hele kroppen.

sommerfugl 4 vector

Mandagens time er på et godt øvetnivå, er du vant til å trene kjernemuskulatur og til å ta instruksjon, kommer du fort komme inn i metoden. Innholdet i timene er basert på klassisk Pilates med et utvalg krevende styrkeøvelser som gir deg det ekstra du trenger for styrke i sete og lår + skuldre og overarmer. Har du trent pilates hjemme eller er kjent med STOTT-pilates, vil du trolig finne alle dine favorittøvelser her, og mere til.

sommerfugl 4 vector

HVORFOR FEMILATES?

Femilates har særlig oppmerksomhet på buktrykket. Det er en konstant belastning mellom muskulaturen i bekkenbunnen og i diafragma, altså pustemuskulaturen. Er buktrykket for stort, fører det til økt press på bekkenbunnen slik at denne konstant er under overbelastning. Årsakene kan være flere og sammensatte. Svangerskap og fødsel er en betydelig årsak, i tillegg til årsaker som kronisk hoste, treg mage eller overvekt. Overbelastning fører i sin tur til svekkelse og kan til sist føre til bekkenbunnsbrist. Kvinner som har født har, kunnskap og erfaring fra dette og mange har trent seg bedre. For mange er det tilstrekkelig å trene, andre trenger utredning. Å vite at du trener hensiktsmessig og riktig er ikke alltid så enkelt, men Femilatestimene gir deg muligheten for å trene veiledet og med tilgang til kompetanse på feltet.

                                                                                     

Vi gjenopptar timene fra og med uke 15.

Oppstart utsatt til 18. januar

2 kommentarer om “Klasser på Klinikk Andøya

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s