FEMILATES

Først da jeg fant Pilates, skjønte jeg hvordan jeg selv kunne ta vare på kroppen min. Det var først da jeg ga opp å tro at noen kunne få meg frisk, at jeg forstod at jeg selv var nøkkelen. Pilatesøvelsene har hjulpet meg til å finne ut av egne begrensninger og muligheter, i tillegg til å utvide mulighetsrommet. Fra å være begrenset av kroniske smerter i muskler og ledd, har jeg fått en “ny” kropp.

REGELMESSIG TRENING

Over tid og gjennom grunnleggende og rolige øvelser kan man utvide registeret av øvelser til mer avanserte og krevende som gir, og krever absolutt stabilitet, styrke og kontroll.

Femilatestimene er laget spesielt for kvinnekroppen i og med at det er særlig fokus på skåne bekkenbunnen og styrke kjernemuskulaturen.

BEKKENBUNNSTRENING

Hvorfor er det så viktig? Som et resultat av min interesse for Pilates og effekten på kvinnekroppen, og da spesielt på bekken og bekkenbunnens muskulatur, har jeg tatt på meg lederverv i LKF - Landsforeningen for kvinner med fødselsskade. Jeg har deltatt på flere symposier i regi av Bekkensenteret på A-hus og NKIB i Tromsø. Det gjenspeiles i praksisen min. Innholdet i timene har særlig vekt på bekkenbunnen og basert denne erfaringen har jeg utviklet Femilates-programmet.

Å trene disse musklene er like viktig som å trene og vedlikeholde muskulaturen i enhver annen del av kroppen. Jeg kan ikke understreke ofte nok hvor viktig det er å ha en sunn og sterk bekkenbunn.

Erfaringene jeg har fra min mangeårige praksis med egentrening og pilatesundervisning bekrefter at ingen annen treningsform ivaretar kvinnekroppen så presist, så enkelt og så selvfølgelig som Pilatesmetoden. Grunnen er enkel: Man aktiverer alltid bekkenbunnen i forkant av timen og minner på i forkant av hver øvelse. For den som trener Pilates regelmessig, vil det å aktivere bekkenbunnsmuskulaturen skje som en ren refleks. Etterhvert vil det sitte som en autonom handling, det inngår som en del av bevegelsesmønsteret.

KNIP OG LØFT - hvordan vet du at du får det til?

Hypopressive trening er basert på en yogapraksis der en refleksiv sammentrekning i diafragma, altså i pustemuskulaturaen, forårsaker en tilsvarende i bekkenbunnen. Noen mener dette er et alternativ til tradisjonell bekkenbunnstrening. Det kan oppleves som svært vanskelig å få tak på teknikken, akkurat som det ofte kan være vanskelig å vite at man faktisk kniper, eller løfter. Forskjellen fra tradisjonell bekkenbunnstrening med såkalte knip eller løft, er at du aktiverer mer av kroppens muskulatur, ikke bare bekkenbunnen, Å ha kontakt med muskulaturen og refleksene i kroppen er veldig ba og viktig, ikke minst etter svangerskap og fødsel som er en stor fysisk belastning som krever opptrening etterpå.

Det kan være lurt å starte med en time hos en fysioterapeut som har spesialisert seg på kvinnehelse. Hun/han kan fort gi eg tilbakemelding på om du kniper, grad av styrke og utholdenhet og instruere deg presist i hvordan du skal gå frem.

Pilates er utgangspunktet ren rehabiliterende trening ogkan sees på som basis og grunntrening fordi den er med på å klargjøre kroppen for hverdagslig belastning (løfting, bæring, hopping, nysing og hosting) og trening. Øvelsene utføres gjerne som en serie med stillinger som fokuserer på ulike områder. En serie tar typisk 10-15 min å gjennomføre og man trener typisk 3-5 ganger per uke. Metoden kombinerer pusteteknikker og holdningsøvelser, disse instrueres av kvalifisert instruktør.

Vær stolt av kroppen din!

Jeg elsker å dele kunnskap og erfaring om hvordan du som kvinne kan få økt livskvalitet og glede gjennom riktig trening.

Vondt i skulder og nakke?

Pilates er en godt kjent metode for å forebygge skulder- og nakkesmerter. Å lære en serie på 5 grunnleggende øvelser kan forebygge og lindre smerter. Det er en billig investering i livskvalitet og egen helse.

Personlig oppfølging

Små klasser

 

Du kan velge mellom klasse eller privattimer. Vi skreddersyr tilbudet enten det er til enkeltperson, gruppe eller bedriftstime.

Klar til å booke timen din?