Kan Pilates påvirke selvtilliten din?

Å kunne stole på din egen kropp er viktig for selvfølelsen. Lett, tenker du? Ja, men for noen kan det være vanskelig. Negativt selvsnakk, skjønnhetsidealer fra omgivelser og medier eller tidligere opplevelser av lav verdi kan bidra til redusert selvfølelse og en opplevelse av kroppen som en fiende.

Er du på leting etter en måte å styrke selvfølelsen på, kan det å velge Pilates som en del av veien føre til et bedre forhold til deg selv. Pilates er lavintensitetstrening som forbedrer holdning, styrker kjernemuskulaturen din og er strengt tatt også en form for meditasjon over bevegelse. Treningsformen kan hjelpe deg til å føle deg mer på plass i din egen kropp gjennom at den styrker og toner muskulaturen, og da særlig den skjelettnære muskulaturen, forbedrer holdningen og gir deg økt bevegelighet og balanse.

Her er noen årsaker til at Pilates kan påvirke selvtilliten din:

  1. Pilates forbedrer selvbildet. Et av grunnprinsippene i Pilates er å fokusere på øyeblikket og ikke bry seg om annet enn øvelsen du er i, her og nå. Denne formen for meditasjon over bevegelse gjør at du kan dyrke et bedre forhold til kroppen og la være å sammenlikne deg med de ytre idealene om å bli “perfekt”. Vær tilstede i deg selv.

  2. Pilates gir deg styrke og markerte muskler. Øvelsene er designet for målrettet å styrke enkelte muskelgrupper, særlig kjernemuskulaturen og den skjelettnære, bekken, sete, innside/utside lår - i tillegg til overkroppen. Etterhvert som du får erfaring med treningsformen kommer du til å oppleve fysiske resultater i muskeldefinisjon, og merkbar økning i styrke. Det i sin tur øker mestringsfølelsen og gi deg tillit til egne fysiske muligheter.

  3. Pilates forbedrer holdningen din. Dårlig holdning kan gi næring til følelsen av usikkerhet og gjøre deg unødig selvbevisst. Pilates fokuserer på å finne loddlinja i kroppen, det vil si når du balanserer kroppsvekten din med minst mulig belastning og bruker de riktige musklene for å gi støtte til en god holdning. Når du trener Pilates blir du mer bevisst holdningen og lærer hvordan du kan korrigere feilbelastning. Det kan bidra til økt trygghet i hvordan du bærer kroppen.

  4. Pilates gir deg økt bevegelighet og balanse. Pilatesøvelsene har en rekke dynamiske og statiske strekker som kan øke fleksibiliteten og gi deg større bevegelighet. Økt bevegelighet gjør deg smidigere og kan gi deg selvtillit på egne fysiske muligheter. En stor fordel ligger foran deg, ettersom øvelsene gir deg balanse og god koordinasjon. Etterhvert fremstår du tryggere ettersom kroppen din blir stødig, den er i balanse og kontroll.

  5. Pilates gir deg kroppsbevissthet og kroppskontroll. En av de viktigste sidene ved Pilatestrening er at du lærer å kontrollere bevegelse. Etterhvert som du blir kjent med koreografien og kroppen din mestrer øvelsene, blir du mer oppmerksom på dine egne muligheter og begrensninger. Det hjelper deg til bli enda tryggere på egne bevegelser.

  6. Pilates tilpasset ditt nivå. I Pilates jobber vi med å finne modifikasjoner som tilpasser øvelsene til det nivået som er tilstrekkelig komfortabelt og tilstrekkelig utfordrende for deg. Eller vi kan legge til detaljer som utfordrer akkurat så mye som ønskelig. Det er mange muligheter for å legge inn svært krevende momenter. Enten du er nybegynner eller på Advancednivå, tilpasses øvelsene presis til ditt nivå. Dette vil gi deg god mestring. Du blir mer selvsikker når du vet at øvelsene er skreddersydd for ditt nivå og du merker at du klarer å gjennomføre.

    I det store og det hele er Pilates en helhetlig treningsform som gir en god følelse av mestring og kontroll. Etter en god Pilatestime opplever du å føle deg samlet, både fysisk og mentalt.

    Enten du ønsker å bedre holdningen din, bygge muskler og oppnå styrke, eller rett og slett bare ha det bedre med deg selv, så har Pilates noe å tilføre deg. Så hvorfor ikke gjøre et forsøk og se hva treningen kan gjøre for deg?

    Husk at selvtillit er en reise, ikke et mål. Det er oppturer og nedturer langs veien. Men om du jobber med saken vil du før eller siden få resultater.

    Er du enig?

Previous
Previous

Hvilken holdning har du?

Next
Next

Virker Hypopressive trening?