Pilates og Kjernesterk + pust - trening som styrker kjerne og bekkenbunn
Nå kan du lære Hypopressive, samtidig som du får korrektiver underveis. Mange opplever at hodet skjønner presis hvordan Pilates eller kjernesterk + pust-trening skal gjennomføres, men når det kommer til å gjøre øvelsene møter man derimot utfordringer. Trenger du å bli forsikret om at du klarer å isolere bekkenbunn få tak på musklene, er dette din time.
Hva skjer på workshopen?
Du lærer hvordan du kan aktivere pustemuskulatur og bekkenbunn
Du får hands-on veiledning som hjelper deg å komme i posisjon
Du får veiledning gjennom apné (pustestopp) og hvordan du kan modifisere metoden
Den første timen går vi gjennom seks forskjellige posisjoner. Det gir deg innsikt i metoden. Vi starter med pusteteknikken som aktiverer diafragma og bekkenbunnen, blir kjent med koreografien som ligger til grunn og jobber med å gjenkjenne refleksive “draget”. Målet med apnéen er å igangsette kroppens egne reflekser og bygge videre på disse.
I andre time fordyper vi oss i øvelsene. Vi starter med øvelsene som har den enkleste koreografien. Gjennom øvelser i stående, sittende eller liggende kan det være svært individuelt når en opplever et gjennombrudd, og virkelig får til en apné eller kjenner draget. Under timen utforsker vi posisjonene og du finner garantert din favoritt. Enkelte Hypopressiveøvelser oppleves som lettere å få til, da er det lurt å jobbe videre med dem.,
Nytter det å trene pust når du skal trene bekkenbunn?
I likhet med grunnprinsippene i Pilates fungerer øvelsene fra kjernesterk + pust-trening svært effektivt nå det kommer til å trene buk og bekken. Gjennom å engasjere diaphragma, pustemuskulaturen, påvirkes bukhulen til refleksivt å trekke seg sammen. Det fører til at bekkenbunnen og øvrig muskulatur nederst i bekkenet trekker seg inn og opp. Forskjellen fra når vi i Pilates kniper, bevisst trekker sammen kroppsåpningene, engasjerer vi bare deler av muskelapparatet som kan påvirke bukhulen - mens vi stabiliserer den øvrige. Legger vi på pust som sørger for å engasjere høyere opp i diaphragma, vi får tak i hele bukhulens og dens tilliggende muskulatur, og vi utnytter i større grad refleksene som forårsakes.
Det er to forskjellige, men ikke helt ulike tilnærminger. I Femilates instruksjon og praksis inngår begge, fordi det er viktig å bruke både bevisst + refleksiv aktivering.
Trenger du litt “hands on” for å motiveres? Eller er du i tvil om du gjør det “riktig”, eller faktisk får det til?
Du kan melde deg på en workshop eller følge en klasse på Klinikk Andøya, eller bestille en privattime. Er det vanskelig å følge et kurs, er kanskje en workshop det rette for deg.
Ta kontakt på mail eller mobil 41 28 46 26
Kommende kurs på Klinikk Andøya i Voie lørdag 5. april kl 11.00 - 14.00